Det finns samlingssidor på nätet där man kan söka efter bolån med låg ränta. Dessa samlingssidor jämför de aktörer i form av låneinstitut och banker som finns att tillgå på marknaden. Det enda man behöver göra är att fylla i de formulär som sidorna har så får man antingen en lista på alternativ eller ett brev till sin e-postadress. Därigenom kan man sålla ut de erbjudanden som passar bäst, så att man får det bolån som är mest förmånligt. När man väl hittat rätt lån, kan man enkelt genom samma sida ansöka om bolånet.

Att köpa en bostad är en stor affär som kräver att man uppfyller vissa krav för att kunna få ett bolån beviljat. Man skall ha en fast tjänst, vara svensk medborgare, ha en svensk folkbokförd adress och ett svenskt bankkonto dit lånesumman kan sändas. För att ansöka om bolån måste man kunna uppvisa ett köpebevis på bostaden, så att långivaren kan lita på köpet och se totalsumman på bostaden.

Att anlita en låssmed i Stockholm.

I Stockholm finns det gott om låssmeder som erbjuder sina tjänster dygnet runt. De rycker ut snarast för att till exempel hjälpa till med att låsa upp din dörr om du har låst dig ute. Om du inte hittar dina nycklar till det befintliga låset, byter de ut låset till ett nytt. Det finns gånger då du har flera nycklar i omlopp eller då nycklarna har hamnat i orätta händer. I detta fallet kan det vara bra att snarast byta ut sitt lås, så att lägenheten inte blir tillgänglig för obehöriga.

Om du har en låst bil och har tappat bort dina nycklar, kan de flesta låssmeder komma ut till dig på plats och låsa upp bilen. De har lås för de flesta bilmärken och står gärna till tjänst med ett låsbyte. Ett exempel på en låssmed i Stockholm​ är Lindhagensplans låsservice AB. De rycker ut akut dygnet runt och är på plats hos dig inom 10 till 20 minuter. De erbjuder hjälp med de flesta låsarbeten var du än befinner dig i Stockholm.